Jdi na obsah Jdi na menu
 


Projekt JASNE – Alles klar!

30. 10. 2015

JASNE – Alles klar ! Mehrsprachig handeln mit Erfolg

Doba trvání projektu: 01.2014 - 12.2015

Cílem projektu je zlepšit efektivitu jazykových firemních kurzů, nabídnout komunikativní situace ze všednodenního profesního života a vylepšit tak jazykové znalosti pracovníků firem. Osloveny jsou především firmy, které podnikají v oblasti automobilového a strojírenského průmyslu, logistiky a dopravy a dodavatelé automobilového průmyslu.
Na základě situační analýzy a analýzy potřeby ve firmách vznikají nejprve detailní jazykové profily požadavků pro jednotlivé profese. V rozhovorech s pracovníky budou zjišťovány typické komunikační situace, které tvoří základy pro specifické profesní jazykové moduly.

V rámci projektu vzniknou:

  • Interaktivní, krosmediální učební moduly pro němčinu, polštinu, slovenštinu a češtinu – materiály mohou být filtrovány tématicky nebo podle komunikativních situací a mohou být sestaveny jako individuální moduly pro různé kurzy.
  • Rámcový studijní plán, který může sloužit poskytovatelům vzdělání a vedoucím kurzu jako předloha pro plánování jazykových kurzů pro profesní kontexty.
  • Příručka s profily jazykových dovedností pro konkrétní profese. 

Materiály jsou flexibilní právě díky různým modulům a je možné je zapojit do firemních kurzů, na univerzity a do zařízení dalšího vzdělávání. Jsou šité na míru konkrétním profesním situacím a motivují díky své orientaci na komunikaci k flexibilnímu a pravidelnému učení, jsou vytvořeny hravou formou a je možné při nich využít mobilní moderní učební pomůcky. Profitovat mohou i individuální studenti (samouci).

Více informací najdete na stránkách projektu ZDE.


Vstup do online materiálů  http://jasne.org/lernen-deutsch.html.

 
Před vlastním zahájením a dále pak po ukončení je nutno vyplnit následující dotazníky: