Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kombinované studium - HGF, Ostrava

28. 5. 2013

Informace pro studující kombinovaného studia (ruština)

Během letního semetru 2012/13 budete mít v rozvrhu jeden termín pro cizí jazyk. V tuto dobu budete moci vykonat písemný zápočtový test.

Samozřejmě můžete vykonávat testy i kdykoliv dříve. Někteří z vás mne již kontaktovali a zápočet již vykonali. Využít můžete i termínů ZDE, termíny průběžně aktualizuji. Můžete mi také napsat e-mail a dohodneme si jiný individuální termín, který by vám vyhovoval více.

 


Všichni studující HGF musí absolvovat během bakalářského studia 4 semestry jednoho cizího jazyka – zde pár informací pro ty z vás, kdo jste si zvolili ruštinu.

Každý semestr je zakončen zápočtem, celé studium cizího jazyka - zkouškou. Podrobnější informace najdete na stránkách Katedry jazyků ZDE.

Studium jazyka probíhá v kombinovaném studiu formou individuální přípravy. Nenabízíme vám tedy pravidelnou výuku, máte ale samozřejmě možnost využít mých konzultačních hodin, kde vám mohu vysvětlit případné nejasnosti týkající se buď vašeho studia nebo ruštiny.

K samostudiu využijte učebnici

Nekolová, V. – Camutaliová, I. – Vasiljeva-Lešková, A.:
Ruština nejen pro samouky. Leda, Praha 2002 (případně kterékoli jiné vydání této knihy) včetně CDrus001-1-.jpg


Rámcový plán:

1. semestr: lekce   1-10                            zápočet

2. semestr: lekce 11-15                            zápočet

3. semestr: lekce 16-20                            zápočet    

4. semestr: lekce 21-25                            zápočet+zkouška


Zápočet:

 

 

 

Písemný test z učiva lekcí - viz rámcový plán výše.

Zápočet můžete vykonat kdykoliv během roku.

 

Zkouška: 

Zkoušku budete vykonávat teprve tehdy, když získáte 4 zápočty, tedy obvykle na konci 2. ročníku vašeho studia. Písemná část - učivo lekcí 1-25

Ústní část: Překlad odb. textu z ruštiny do češtiny.

                 Konverzace na témata probíraných lekcí.

 

 Pro vykonání zápočtu se dostavte kdykoliv během konzultačních hodin (po předchozím příhlášení e-mailem) nebo můžete využít kteréhokoliv termínu vyhlašovaného na zkouškové období - v tom případě se hlásit nijak nemusíte. K zápočtu se nehlaste ani v systému EDISON, ten využijte až pro přihlašování ke zkoušce.

Další možností je dohoda s vašim zástupcem, kterého jste si vybrali na úvodním semináři. Můžeme si dohodnout termín, který bude navazovat na vaši výuku - na kterékoliv učebně v Porubě.

Hodně úspěchů při vašem studiu!